The Man Who Built His House Out of Stuff He Bought on eBay – gizmodo.com 21 maart 2018

Frank Alsema omschrijft zichzelf als een ‘stadsmaker’. De tv-producent woont in het noorden van Amsterdam, waar zijn huis een laboratorium is geworden voor een duurzamere stedelijke levensstijl. De gemeenschap daar en door heel Nederland streeft naar wat zij een ‘circulaire economie’ noemen. Dat betekent recycling en hergebruik van alles, inclusief energie. Dat is waarom het huis van Frank is opgebouwd uit spullen die hij op Marktplaats heeft gekocht.

Ik heb onlangs een bezoek gebracht aan Frank in zijn huis in Amsterdam, waar hij een Gizmodo-team en mij meenam tijdens een rondleiding door het merkwaardige kasteel dat hij heeft gebouwd. Toen we voor het eerst binnenkwamen, verontschuldigde Frank zich niet voor de rommel. De ruimte was bezaaid met bouwmaterialen, meubels, kunstwerken en kitsch. Het zag eruit alsof het nog in aanbouw was, omdat het dat was.

Lees het hele interview door Adam Clark Estes, inclusief de 3 min film ‘House Hacker’ met Frank Alsema, op gizmodo.com.

Frank Alsema staande voor de ingang van Palais Récup. Foto: Adam Clark Estes